✨ Poletna noč ✨

Dobrodelni koncert za Junake 3. nadstropja

📍 Amfiteater Kosovelovega doma Sežana
25. junij 2023

✍️ Tekst: Lucija Prihavec Mahorčič
📸 Foto: Tilen Čeh, Klemen Sorta, izseki BeGR8 Media

Za nami je uspešen dobrodelni koncert, kjer smo skupaj z gosti poslušalce popeljali skozi večer slovenskih popevk. Z veseljem lahko naznanimo, da smo z donatorskimi sredstvi in prispevki obiskovalcev, sponzorjev in dobrotnikov zbrali 5.380 EUR, ki smo jih nakazali Društvu Junaki 3. nadstropja. Več o tem, kako smo koncert pripravljali, pa preberite spodaj!


Zimske sanje o Poletni noči

V zimskih mesecih je misel na koncert v amfiteatru Kosovelovega doma v topli poletni noči, kjer bi pevci in pevke na dan državnosti prepevali slovenske zimzelene melodije ob spremljavi Kraške pihalne godbe, bila skoraj neresnična. Amfiteatra nismo napolnili že vrsto let, topel poletni večer v juniju je ruska roleta, izpeljava takega dogodka pa zahteva veliko vloženega truda in predstavlja kar veliko organizacije. Vendar dirigent Ivo Bašič ni odnehal, sledil je svojemu konceptu in ideji in začel iskati notno gradivo, urejati priredbe in se dogovarjati s solisti.

Koncert z dobrodelno noto

Odločili smo se, da letnemu koncertu damo dobrodelno noto, in poiskali male Junake 3. nadstropja, ki bi jim zbrana sredstva olajšala nakup šolskih pripomočkov in potrebščin. Z organizacijo dobrodelnih koncertov nismo imeli izkušenj, zato smo za pomoč prosili Lions klub Sežana. Njihova predstavnica Barbara Orel je prevzela in izpeljala levji delež organizacije.

Za pokritje stroškov najema Kosovelovega doma smo se obrnili najprej na Občino Sežana in župan Andrej Sila je idejo podprl, za ostalo pokritje stroškov pa smo upali na dobrodelne prispevke in finančno pomoč domačih obrtnikov in podjetnikov.

Da tak dogodek ostane ujet v času in prostoru za mlajše generacije, je poskrbel BeGR8 Media, Alen Franetič. Ozvočenje so prevzeli fantje iz AH Multimedia, luči so imeli čez tehniki Kosovelovega doma, koncert je moderirala in vodila Jerneja Škrlj.

Pred dobrimi dvajsetimi leti, ko je goba prerasla v društvo smo potrebovali svoj znak, ki ga je izdelal domači umetnik Cveto Vidovič. Med koncertom je pod mogočnimi kostanji amfiteatra ustvarjal sliko koncerta, ki bo, ko bo dokončana, prodana na dražbi. Sredstva bodo, tako kot vsi ostali zbrani prispevki, namenjena Društvu Junaki 3. nadstropja.

Poletni koncert pod zvezdami

25. 6. 2023 je bil topel poletni dan in ko smo se ob 17.00 na generalki potili na žgočem soncu, smo vedeli, da se pravljica pod poletnim zvezdnatim nebom lahko resnično zgodi. In se je!

Ob 20.15 se je amfiteater skorajda napolnil in koncert se je pričel - s Poletno nočjo seveda. Sledili so solisti s skrbno izbranimi popevkami. Najprej je oder zasedla Tinkara Kovač, ki jo je med zvezde pred 25 leti izstrelila ravno pesem Veter z juga. Sledila ji Snežana Garevska, ki je zapela Ditkino Ne bodi kot drugi. Kot tretja solistka je nastopila Zala Hreščak, ki nas je s popevko Zato sem noro te ljubila ponesla v zlata leta Slovenske popevke.

Jerneja Škrlj nam je odpela Ti si moja ljubezen, pevka Tina Rener pa Sepetovo zimzeleno Med iskrenimi ljudmi. Na odru so se nam pridružili fantje iz vokalne skupine Kresnik in nas z ubranimi glasovi ponesli na filmska platna s pesmijo Ne čakaj na maj in Faraonovo Solinar, ki je z ubranimi glasovi zvenela še bolj poletno.

Mojca Štoka – Moya je zapela Nora je misel, za njo pa je nastopil Miloš Petelin, ki je pred 25 leti nastopal s skupino Relax, in zapel hvalnico Kraševcem s pesmijo Mi Kraševci. Kot zadnji se nam je predstavil nekdanji godbenik, danes pa pevec solist in avtor pesmi Boštjan Pertinač z avtorsko skladbo Sz Sežane doma.

Koncert smo sklenili z evrovizijsko Dan ljubezni, ko so se godbi na odru pridružili vsi pevci in pevke. Veseli smo bili, da se je dogodka udeležil župan Občine Sežana Andrej Sila, predstavniki Društva Junaki 3. nadstropja in predstavniki Lions kluba.


Koncert je Kraška pihalna godba izpeljala v sodelovanju z Lions kluba Sežana in ob pomoči Občine Sežana.

Zahvaljujemo se vsem podpornikom in sponzorjem, brez vas nam ne bi uspelo:

✨ ADRIA TERMINALI D.O.O. ✨ LOTRANS D.O.O ✨ KAMNOSEŠTVO TAVČAR ✨ FURLAN DOMINIK ✨ TRAMPUŽ TRANSPORT ✨ DELAVSKA HRANILNICA ✨ PETER IN NATASHA OREL ✨ BeGR8 ALEN FRANETIČ ✨JADRAN SEŽANA ✨ ZASEBNA SPECIALISTIČNA AMBULANTA MDPŠ DARJA STARC PRELC DR. MED. ✨ MIROSLAV TOMAŽIČ IN CAROL FURONE ✨ NEVENKA VALIČ ✨ MESARIJA PRUNK ✨ VINARSTVO GEC ✨ VINARSTVO ŠTOKA ✨ VINARSTVO OREL ✨ RENT&EVENT LJUBIŠA SMILJANIČ S.P. ✨ KMEČKI TURIZEM UKMAR IZ AVBERJA ✨ AKTIV ŽENA, KI DELUJEJO V OKVIRU KULTURNEGA DRUŠTVA PEPCA ČEHOVIN TATJANA SENOŽEČE ✨ GOSTILNA PRI MLINU DOLENJA VAS ✨ MARTA SOTLAR ✨ DTP STUDIO DAMIJAN ČEH S.P. ✨ SAZAS ✨ KOSOVEL BAR – SAŠKA IN JANOŠ CIGALE ✨ CVETO VIDOVIČ ✨

Hvala ekipi Kosovelovega doma v Sežani, AH Multimedia Alen Hrvatin in predstavnikom društva Junaki 3. nadstropja, ki so se odzvali povabilu.

Hvala vsem, malim borcem in njihovim družinam pa želimo vse dobro.


#godba #kraskapihalnagodba #kraškapihalnagodba #kraskapihalnagodbasezana #srecnagodba #pihalniorkester