Jubilejni novoletni koncert ob 30-letnici

✨🎼 UTRINKI S KONCERTA ✨

Kosovelov dom Sežana, 18. 12. 2022
📸 Foto: Marko Pleterski

🎄 Otvoritev večera s Šolskim pihalnim orkestrom

Koncertni večer je za nas otvoril Šolski pihalni orkester Glasbene šole Sežana. Občinstvo je nagovoril tudi zvesti poslušalec KPG in novoizvoljeni župan Sežane Andrej Sila.

🎄 Večer božičnih melodij

Koncert smo obarvali z znanimi božičnimi melodijami, pa tudi s priredbami nekaterih znanih uspešnic. Pripravili smo tudi eno od skladb, ki smo jo igrali že pred 30. leti - v želji, da jo bomo še enkrat zaigrali čez naslednjih 30!

🎺 Solist in dirigentka

Z zvoki nove godbeniške krilovke nas je raznežil trobentač Matjaz Kos v skladbi My Dream, za katero je taktirko prevzela godbenica in dirigentka Neža Jelušič. Tako je po dolgem času tudi dirigent lvo Bašič dobil priložnost zaigrati na pozavno med svojimi godbeniki.


🎖 Podelitev jubilejnih priznanj

Vodja območne izpostave JSKD Vladislava Navotnik je članom podelila značke Vinka Štrucla za 10-, 20- ali 30-letno udejstvovanje v ljubiteljski kulturi. Ob jubileju društva smo se zahvalili tudi preteklim in sedanji predsednici za vložen trud in požrtvovalnost pri vodenju godbe.

Priznanja za vsaj 10 let igranja v orkestru...
... priznanja za več kot 20 let...
... in priznanja za 30 let aktivnega udejstvovanja v ljubiteljski kulturi!

🎶 Tradicionalen zaključek

Voditeljica Jerneja Škrlj je večer spretno pripeljala do konca s povabilom mladim članov šolskega orkestra, da se godbenikom pridružijo na odru. Večer smo pa seveda zaključili s skladbo Na Golici, ki je postala že stalnica ob zaključku naših koncertov.

#godba #kraskapihalnagodba #kraškapihalnagodba #kraskapihalnagodbasezana #srecnagodba #pihalniorkester