Novoletni koncert 2014

Na letošnjem tradicionalnem božično-novoletnem koncertu so se skupaj s Kraško pihalno godbo predstavili še solisti – kraški dijaki, ki šolanje nadaljujejo na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo in balet. Pester program so tako obogatili Matjaž Kos (trobenta), Anže Počkar (ksilofon), Gaja Bašič (flavta) in Matija Marion (bariton saksofon) in poželi bučen aplavz občinstva. Koncert je otvorila skladba Fanfare za novi horizont, ki smo jo godbeniki posvetili letos umrlemu dolgoletnemu predsedniku godbe Igorju Kosu. V nadaljevanju so sledili afriški in izraelski ritmi in venček italijanskih zimzelenih popevk, publiko pa je očarala tudi tolkalska sekcija, ki je godbeniško uniformo zamenjala za opravo tajnega agenta – seveda samo za venček melodij iz kultnih filmov James Bond. Ni šlo brez slovenskih skladateljev, zato smo z Gajo Bašič in Anžetom Počkarjem zaigrali Privškovo Zato sem noro te ljubila in Adamičev Cik Cak, navdušila pa sta seveda tudi Matjaž Kos z nežno Temo za trobento in Matija Marion, ki je večer začinil z jazzovsko The Chicken.

Koncerta, ki ga je povezoval Igor Malalan, nam publika seveda ni dovolila zaključiti brez dodatka – zahvalili smo se jim kar z dvema, najprej z Radetzky maršem, nato pa za konec že obvezno Golico in tako uspešno zaključili našo glasbeno sezono.

 

Godbenice in godbeniki vam skupaj z vodstvom želimo srečno novo leto, predvsem pa veliko glasbenih užitkov ob zvokih Kraške pihalne godbe!

Foto: Janoš Cigale, Borut Hočevar, Simon Rebula


Komentiraj